1,  Sűrítési eljárások:

-  Rántás

- Habarás

- Lisztszórás

 

Rántás:         - Világos, vajas rántás (lisztet habzásig hevítjük, belekeverjük a pirított vajat)

-          Világos, petrezselymes rántás (lisztet habzásig hevítjük levenni a tűzhelyről bele a petrezselymet)

-          Zsemleszínű rántás (a lisztet zsemleszínűre pirítjuk kevés olajba)

-          Magyaros rántás (lisztet habzásig hevítjük, V. hagyma belekeverése levesszük a gázról és belekeverjük a fűszer paprikát majd vissza a gázra.

-          Foghagymás rántás (dettó petrezselymes csak foghagymával)

-          Cukros barna rántás

 

Habarás: Történhet tejjel, tejföllel, tejszínnel, vagy vízzel. Hő kiegyenlítéssel.

Lisztszórás: a nyersanyagokat előzőleg lepirítjuk, majd lisztel, megszórjuk, tovább pirítjuk majd hideg vízzel felengedve készre főzzük.

 

2, Dúsítási eljárások:

Legírozás: tejszín, tojássárgájával való dúsítás. Hő kiegyenlítéssel adunk az ételhez. UTÁNA AZ ÉTELT FORRALNI NEM SZABAD.

 

Montírozás: Vajdarabkákat csippentünk az ételhez.

 

3, Bundázási eljárások:

- Bécsi bundázás (liszt, tojás, zsemlemorzsa)

- Milánói bundázás (liszt, tojás, zsemlemorzsa bele sajt)

- Párizsi bundázás (liszt, tojás)

- Bundázás sörtésztában Orly módra (tojássárgáját, lisztet elkeverjük, hozzáadjuk a sört majd a tojásfehérje habot.)

- Bundázás bortésztában (tojássárgáját, porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a fehér bort, majd a lisztet és a fehérje habbal elkeverjük.

Címkék: habarás rántás sűrítés dúsítás lisztszórás legírozás montírozás bundázás

A bejegyzés trackback címe:

https://minichef.blog.hu/api/trackback/id/tr101376732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása