Marha Pörkölt

 2009.09.13. 14:25

- 50dkg Marhahús- 2 fej közepes v.hagyma- 3-4 gerezd fokhagyma- 2-5dl v.bor- Fűszerpaprika- Só- Chili paprika lehetőleg maggal- Víz. Elkészítés:A V.hagymát kevés olajba üvegesre pirítjuk bele tesszük a fokhagymát és a sót.Leveszük a tűzről kicsitt haggyuk hülni 1 percig kb,…

Címkék: pörkölt marha

Szakszavak

 2009.09.12. 10:25

Parírozás - Letisztítás, formázás. Klopfolás - Hús kiveregetése Spékelés - Tűzdelés, szalonnával vagy foghagymával. Borirozás - szalonna lapokkal való burkolás. Posirozás - kíméletes elő vagy készre főzés Blansírozás - Forrázás Abálás - tartós hőkezelés…

Címkék: szótár szakszavak

Alap levek.

 2009.09.12. 10:23

-          Fehér alap lé (fehérhúshoz PL: szárnyasok -          Hal alaplevek (halászléhez) -          Barna alap lé (cukorral kikeverjük, csont lével…

Címkék: rák alap vaj

1,  Sűrítési eljárások: -  Rántás - Habarás - Lisztszórás   Rántás:         - Világos, vajas rántás (lisztet habzásig hevítjük, belekeverjük a pirított vajat) -          Világos,…

Címkék: habarás rántás sűrítés dúsítás lisztszórás legírozás montírozás bundázás

1, Főzés: A főzés bő ízesített folyadékban való hőkezeléssel történő puhítás. Kezdhetjük: - Hideg folyadékba (Tartós leves) -          Meleg folyadékba (nem lesz annyira tartós)   Főzési módok:…

Címkék: főzés sütés szakaszos pirítás párolás gőzölés

süti beállítások módosítása